FAQ – Veelgestelde vragen

Verzendingen en Leveringen

Wat is de levertijd?

Doorgaans is de levertijd 3 – 5 werkdagen.  Het kan voorkomen dat een wijn niet voorraad is of een langere levertijd heeft. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Wij leveren onze wijnen per koerier bij u thuis of het aangegeven adres. Wij maken daarvoor telefonisch of per mail een afspraak met u.

Verzending naar België en Duitsland is ook mogelijk, hier worden wel extra kosten voor gerekend.

Voor verzendingen in NL brengen wij € 7,50 in rekening. Bij bestellingen boven de € 100,- zullen wij geen verzendkosten rekenen, tenzij anders overeengekomen. Voor leveringen naar België geldt een bedrag van € 17,50, voor leveringen naar Duitsland geldt een bedrag van € 27,50.

Heeft u niet de wijn kunnen vinden waar u naar opzoek bent of twijfelt u welke wijn aansluit op uw wensen? Neemt u dan gerust contact op via info@valkwines.com, wij helpen u graag verder.

Retourbeleid

Wij hopen natuurlijk dat je enorm van onze wijnen geniet. Ben je toch niet tevreden over onze wijnen? We geven je na de aanschaf dertig dagen bedenktijd. Mocht je besluiten de wijnen toch terug te willen sturen, dan is dit mogelijk. Wel dienen deze ongeopend en onbeschadigd te zijn. De verzendkosten zijn in dit geval voor de consument. Ontvangen wij de wijnen naar behoren en binnen de aangegeven periode, zullen we het volledige bedrag binnen veertien dagen terug te storten op uw rekening.

Retourvoorwaarden

De retourzendingen dienen aan de volgende punten te voldoen:

  • Het product is niet geopend of beschadigd
  • Het product zit in de originele verpakking, de verpakking is niet beschadigd
  • De kosten voor de retourzending zijn voor uw eigen rekening

Mijn wijn heeft kurk, wat nu?

Elke wijn heeft een kans op kurk, de één wat meer dan de ander.
Denkt u dat uw fles kurk heeft? Duw de kurk terug in de fles, of de schroefdop er terug op en bewaar de fles met inhoud. Deze kunnen wij retour vragen om uw probleem naar tevredenheid op te lossen. Neem contact met ons op als dit het geval is, dan zoeken we samen naar een passende oplossing!

 

Mijn wijn viel tegen. Wat te doen?

Helaas kan een  wijn soms tegenvallen in de smaak. Dit kan een aantal oorzaken hebben:

De wijn heeft geen tijd gehad om te ademen. Vooral bij jonge, rode wijnen is het op voorhand ontkurken van de wijn aangeraden. Daarnaast bevelen we sterk aan om deze ook te karaferen. U kunt een jonge rode wijn gerust 2 uur van tevoren ontkurken, de extra zuurstof die wordt opgenomen zorgt voor een merkbaar verschil in de smaakbeleving. Bij oudere wijnen raden we dit proces minder aan.

De wijn voldoet niet aan uw verwachtingen. Ook als de wijn op dronk is en op de juiste manier wordt gedronken kan het toch tegenvallen. De smaakervaring verschilt per persoon. Wij zijn niet aansprakelijk voor wijnen die niet uw verwachtingen voldoen, wel denken we graag mee in een passende oplossing. Mocht het om meerdere van dezelfde flessen gaan die nog niet geopend zijn, dan kunt u deze op kosten van de koper retourneren en uw aankoopbedrag zal worden teruggestort.

Er is een fles kapot. Wat te doen?

Het komt gelukkig zelden voor, maar mocht het toch voorkomen dat uw zending breukflessen bevat of dat er manco flessen zijn, neemt u dan contact met ons op zodat wij actie kunnen ondernemen.